Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


dinsdag 15 maart 2011

Verslaafd aan Zpaghetti

Via Twirre raak ik in contact met Hoooked, de fabrikant van die fijne T-shirt sliertjes die op de foto van het kleurenpalet te zien zijn. Heel toepasselijk; die slierten, in alle kleuren van de regenboog, heten Zpahetti! 


Zpaghetti is stretchy afvalmateriaal uit de textielindustrie en bestaat uit slierten die een dikte hebben varierend tussen de 8 en 12 millimeter. Door de grofheid van het materiaal schiet het breien en haken lekker op. In een handomdraai heb je je nieuwe tas af. Of poef, kleedje, bloempot....
Met Sinterklaas kreeg ik een een paar klossen kado en sindsdien ben ik lichtelijk verslaafd aan dit materiaal. Op mijn kast in mijn werkkamer staan er een aantal en ook mijn woonkamer is al een paar maanden mooi versierd met kleurige kleedjes en andere frutsels.


Twirre en Hoooked gaan in gesprek en wat blijkt; Hoooked ziet het ook wel zitten om een steentje bij te dragen aan het project. Van vreugde doe ik een dansje door de woonkamer. Want jee, het is echt mooi en fijn spul. En jee, wat ben ik blij dat ik zelf niet wekenlang achter elkaar reepjes hoef te knippen nu ik deze sponsoring krijg! De blarenpleisters kunnen fijn terug de kast in.
Alle kleuren Zpaghetti, evenals allerlei leuke haak- en brei tips, zijn te bekijken en bestellen op:http://hoooked.nl/

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook al een aantal dingen gehaakt met Zpagetti. Het is erg leuk, wel zwaar. Je krijgt als je lang bezig bent een zure schouder maar het resultaat is helemaal geweldig. Succes met de projecten.

    BeantwoordenVerwijderen