Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


dinsdag 15 maart 2011

En wat is nou eigenlijk je plan?

Ik hoor het je denken.


Via de Noorderparkkamer raak ik in contact met Mira ter Braak. Zij is daar onder andere ontwerper van het nieuwe interieur. We praten wat en besluiten onze missies aan elkaar te koppelen: Met zoveel mogelijk bewoners uit Amsterdam Noord werken aan allerlei gehaakte en gebreide zitmeubels van Zpaghetti. Van poeven tot hobbelpaarden tot kinderstoelen, niks is te gek. Als het maar lekker zit en mooi staat in de huiskamer en op het terras van de Noorderparkkamer. Wel zo fijn als je luistert naar een prachtige aria op die zondagen in mei tijdens Stof, Wol en Opera. 


(En heel toevallig, als je de stoel waarop je zit erg mooi vindt, mag je deze voor een klein prijsje mee naar huis nemen.)


Een reis door zolderkamers en kringloopwinkels, dat wordt het. Maar zeker ook een reis door de creativiteit die we Noord aantreffen. Want Mira en ik kunnen wel allerlei leuke dingen bedenken, stiekem kunnen we zelf eigenlijk niet zo goed breien. Bovendien is het veel leuker om samen met anderen te doen. Zo stimuleren we samenwerking tussen verschillende groepen mensen en dat is nog eens fijn voor de buurt ook.2 opmerkingen:

  1. Het is heel leuk om de poefen te haken groetjes Tiny een van de dames van de stofkamer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tiny, Wat leuk dat je de site gevonden hebt. Je staat er mooi op hoor!
    Groetjes Babette

    BeantwoordenVerwijderen