Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


donderdag 10 maart 2011

Aftrap Stof Wol en Opera

En zo begon het dan toch echt. Onder het genot van verse en vooral warme kopjes koffie en thee zijn een aantal stof- en wolexperts en een operazangeres samengekomen om het nieuwe project van St. De Noorderparkkamer vorm te geven. 
Al snel ligt er een berg plannen op tafel. Plannen met stof en wol, maar ook met opera. 


Stof, Wol en Opera is geboren!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hieronder het persbericht:


Attentie! Loslopende operazangers gesignaleerd. Op een bakfiets, in een bootje op de vijver, bij een speurtocht in het park... Zelfs als je koffie bestelt, loop je het risico op een aria getrakteerd te worden. Op een vrolijke, interactieve manier kun je kennismaken met de mooiste operamuziek. Conservatoriumstudent en operazangeres Kirila Kraal stelde een prikkelend programma samen dat vooral wil laten zien dat opera niet eng of deftig is, maar juist iets waar veel meer mensen van zouden kunnen genieten dan dat nu gebeurt.

Daarnaast hoor je het getik van breinaalden, want met stof en wol wordt o.a. een enorme operajurk gemaakt. Voorafgaand aan deze serie zijn er al allerlei groepjes handwerkers in Noord bezig de pennen op mekaar te slaan om een groot object voor in het park te maken. Op de zondagen kan jong en oud telkens iets anders van stof en wol maken, onder begeleiding van vakmensen met een creatieve insteek. Breien met T-shirtstof, pompoms maken, een hoed van gaas en stof, en meer. Op het terras liggen breiwerkjes waar iedereen op mag ‘inhaken’. Daarnaast wordt er elke zondag gewerkt aan een enorme operajurk. Op de laatste zondag zal deze gebruikt worden als kostuum bij de voorstelling.
Oproep: breiers, hakers, naaiers nodigen we uit om mee te helpen het park te laten verstoffen. Ook (restjes) stoffen en bollen wol zijn van harte welkom voor dit project.---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opera is niet stoffig. En je hebt zeker geen geitenwollen sokken nodig om opera te waarderen. Maar affiniteit met stof en wol is wel gewenst wanneer je het idee hebt om het Noorderpark van allerlei leuke en wollige inpaksels te voorzien. Of ervan te genieten, want dat mag natuurlijk ook. 
Het project Stof, Wol en Opera loopt vanaf februari tot en met eind mei. 
Een overzicht van alle activiteiten rondom dit project zijn te vinden op de website van St. De Noorderparkkamer: www.noorderparkkamer.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten