Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


dinsdag 15 maart 2011

Proud to present: Koosje

Ik ben nog maar net wakker als Mira me enthousiast vertelt over het vers ontdekte breitalent uit Amsterdam Noord: Koosje. Ze werkt uitsluitend zonder patroon en gebruikt de meest waanzinnige kleuren in haar collectie gebreide kleding. Benieuwd als ik ben, fiets ik met Mira mee naar het DAC aan de Wingerdweg. Onze tassen volgeladen met Zpaghetti. 
Het DAC is een dagopvang voor mensen met een verleden in de psychiatrie. Er worden daar veel activiteiten aangeboden aan mensen die op doordeweekse dagen wat meer dagstructuur kunnen gebruiken. Daarnaast is het is er ook gewoon heel gezellig.
Ik ben toch best heel benieuwd naar Koosje en haar breisels wanneer ik de grote kloosterdeur opentrek en voor het eerst het DAC binnenloop. Begeleidster Marja loodst ons direct de hobbyruimte in waar Koosje net haar nieuwe gebreide truien in het winkeltje aan het ophangen is. En inderdaad, wat een prachtexemplaren, kunnen zo de catwalk op.


Een week later krijg ik weer een telefoontje van Mira: Koosje heeft in een paar dagen al drie zitzakken voor ons gemaakt. Steken zus, steken zo. Alles op 1 pen en een paar blaren verder hier alvast een voorproefje: Tadaaa!


De allereerste Koosje!De allereerste Koosje, bijna te koop!

2 opmerkingen: