Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


donderdag 7 april 2011

Laatste ronde


Dinsdagmiddag. Snel laptop van de ene klus uit. Fiets uit het rek en op naar Noord, naar de andere klus. Op het pondje snel een boterham naar binnen. Pondje af. Terwijl ik mijn fiets bij de Noorderparkkamer parkeer hoor ik de dames al lachen; de stress die ik even voel omdat ik vandaag achterloop op de tijd, zakt meteen van me af: Koekjes, koffie en een berg poefen lachen me tegemoed. Hoi!Mijn administratie is dan wel niet zo strak geregeld (zie bende in de hoek hieronder), maar het project loopt op rolletjes. Ons doel was het maken van 20 poefen, inmiddels zijn het er 25 geworden. 
De poefen en kussens zijn allemaal anders van vorm geworden. Bijvoorbeeld omdat de dikte en stevigheid van de Zpaghettidraad varieert. Of doordat de een strakker haakt dan de ander. Of met stokjes, rondjes met smokkelen, zonder smokkelen, met halve of hele vasten, kreeft- krab of dubbele steek. Snap jij het nog?
De drie poefen die al gevuld zijn schitteren in de Noorderparkkamer. Kijk hoe mooi! Three down, 22 to go. 50 kilo piepschuimballetjes in katoenen zakken zien te krijgen zonder dat het hele park besneeuwd raakt. Oef/. Hulde aan Brenda die alle binnenzakken alvast in elkaar heeft gezet.Tussen haak- een breinaald door fiets ik maar direct even langs het DAC. Want daar zit Irma nog te haken. Wille heeft haar kussen af en is nu wel klaar met de Zpaghetti. Ans heeft ook een dappere poging gewaagd maar heeft de moed opgegeven.


Irma is denk ik aan haar vierde kussen bezig, een mooie blauwe. Ze gaat heel snel maar poseert hier even voor de foto. We kletsen en we drinken koffie. En ik haak verder aan mijn rondje, tadaa:Dit grote kussen heeft Irma ook gemaakt. eerst een ketting van 40 steken en dan verder met vasten, bochtje om en weer een nieuwe toer. Totdat je een kussen van 60 bij 100 cm hebt. 


En dan weer op de fiets naar huis, met zware tassen vol Zpaghettipoef. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten