Inhaken

In januari dit jaar ben ik gevraagd deel te nemen aan het project Stof, Wol en Opera van St. De Noorderparkkamer, een cultureel en kunstzinnig bolwerk in Amsterdam Noord.
Mijn doel is om samen met bewoners uit dit stadsdeel het interieur van de Noorderparkkamer al handwerkend op te fleuren. Hiervoor werk ik samen met Mira ter Braak, vrijwilligers van het Dag Activiteiten Centrum van Cordaan en de dames van de Stoffenkamer.
We haken en breien poefen en kussens. Maar ook steken we oude meubels op bijzondere wijze in een nieuw jasje. Allemaal met Zpaghetti!
Kringloopbedrijf de Locatie, Hoooked en creatieve winkel Handmade Heaven ondersteunen ons.
Op deze blog volg je het wel en wee van mjin deel van het project. Veel plezier!

Babette van Harsselaar


zondag 17 april 2011

Poefenpremiere

Spannende dag: De poefen gaan vandaag voor het eerst op deze Lazy Sunday met zijn allen naar buiten. De Lazy Sunday's zijn zondagen waarop alles mag en niets hoeft. De poefen zijn op deze zondagen onderdeel van het terras van de Noorderparkkamer. Mira heeft verder voor mooi meubilair en een gezellige huiskamersfeer gezorgd, de DJ draait fijne plaatjes en de catering is top. Als kers op de taart schijnt de zon volop vandaag en is het ook nog eens lekker druk. What do we need more?


Alle poefen krijgen de naam van hun maker. Deze wordt op een etiket geschreven en die bevestigen we vervolgens aan de juiste poef. Zo weet je bij aankoop niet alleen dat je een echte Tiny of Ria aan de haak hebt geslagen, je sponsort die persoon ook nog eens. Want met de opbrengst van de poefen zijn wij in staat nieuw materiaal aan te schaffen om met de maaksters weer nieuwe poefen te maken. En zo blijft het nog lang gezellig in Amsterdam Noord!Geen opmerkingen:

Een reactie posten